dinsdag 18 augustus 2015

Loctudy

Er is een weergat zegt Jaap om de golf van Biscaye over te steken ,bovendien komt Myrthe onze dochter waarschijnlijk omstreeks eind juli naar Loctudy, de ankerketting waar we op hebben gewacht is klaar ,dus op naar Loctudy .
Feike en Jelle uit Friesland,die een boot overvaren naar Wight ,hij heeft de boot van Wubbo Ockels voor Sail Amsterdam ook overgevaren, varen gelijk met ons uit .
Een kalm zeetje met Cirrus strepen langs een strak blauwe hemel ,die later apart rood kleurt,we varen heerlijk, lopen 3 knopen en later op de avond rond 21 uur zwemmen er ineens heel veel springende over elkaar heen buitelende dolfijnen mee .
De wind trekt aan en draait naar zuid -west ,we lopen 6 knopen met flinke golven 2-3 meter achterop ,als het zo doorgaat zijn we in recordtijd in Frankrijk ,het blijft wel spannend ,want de wind trekt verder aan en draait door naar west en we krijgen de bekende korte golven van de golf van Biscaye ,die ook aanzienlijk qua hoogte worden ,maar inmiddels hebben we wat meer ervaring en weten we dat Sark alles doorstaat ,alleen aan boord is het vermoeiend met al dat geschud!
We denken ook een beetje aan de jonge Jelle met jonge bemanning ...een pittige tocht voor hun !
Maar net op tijd om Myrthe aan boord te ontvangen komen we in Loctudy aan en wat gezellig om Myrthe en Nicolay weer te zien!
Er wacht ons een grotere verrassing:Jorrit,Annet en Mads en ook Mara komen allemaal naar Loctudy ! Grote familiereünie en daar genieten we allemaal met volle teugen van ,lekkere ontbijtjes met Frans stokbrood en croissants samen ,Jorrit die heerlijk van allerlei visgerechten met zeekraal , lamsoren en rivierkreeftjes maakt ,we fietsen en bekijken de enorme menhir, gaan naar Ile Tudy en hebben met zijn allen een toptijd!
Aan alles komt een eind ,zij gaan terug naar Holland en wij gaan naar Camaret ,langs Pointe du Raz waar een enorme stroming staat en de vissers juist in de branding vervaarlijk schommelend met hun bootjes kennelijk de meeste vis vangen .
In Camaret steken we even een kaarsje aan in de kerk met schitterende glas in lood ramen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten